Skip to main content

Paniekaanvallen

In 2012 schreef ze dit lied “rewrite”. Het was een jaar waarin het in haar persoonlijke leven erg moeilijk was en ze regelmatig paniekaanvallen had. Een paniekaanval voelt alsof je niet meer kan ademhalen en je gaat flauwvallen. Alsof je niet meer weet waar je bent en je afhankelijk bent van anderen. Zweethanden, onrustige darmen, hartkloppingen .. etc. Het hele pakket.

Herschrijf je verhaal

In datzelfde jaar besloot ze haar kantoor wat vaker te verlaten en vaker naar buiten te gaan. En een keer zat ze op een van de mooiste plekjes van Amsterdam in het gras simpelweg de mensen die voorbij kwamen te aanschouwen. Dat was het moment waarop ze zich ineens bewust werd van de rust die ze na zo’n lange tijd weer van binnen voelde. Ze merkte dat wanneer ze de focus weerlegde, haar lichaam daarop reageerde. Het werd direct rustiger. Ze merkte dat wanneer ze zichzelf een ander verhaal vertelde, haar lichaam daarop reageerde. Dus in plaats van binnen te blijven zitten en terug te blijven denken aan alle pech in haar leven tot dan toe en alle pech die misschien nog wel zou gaan komen zat ze daar gewoon en was haar aandacht bij alles om haar heen, in dat moment.

Sindsdien traint ze zichzelf om bewust te zijn van wat ze denkt en herschrijft ze haar verhaal wanneer ze dingen denkt die haar niet dienen. Leugens die haar weghouden van de waarheid.

Angst? Dat is ok

Nu dit corona virus wereldwijd zoveel angst oproept is het meer dan ooit belangrijk dat je jezelf blijft coachen. Blijf positief en als je niet uit de kolk aan negatieve media-berichten kan komen: weerleg de focus. Ga iets lezen of doen waar je blij van wordt. Het is helemaal ok om angst te voelen, want angst is iets dat je HEBT, het is niet iets dat je BENT. Accepteer het, nodig het aan tafel uit en verander dan je focus. Adem erdoorheen, je zult het overleven!
Blijf bij jezelf in deze tumultueuze tijd van grootschalige verandering. Hang in there!

Zorg dat je je geest bevrijd en ga de natuur in!